Wednesday, March 30, 2011

Kräsupea kook

Põhjad:
4 suurt muna
4 dl suhkrut
6 dl jahu
1,5 tl söögisoodat
400 g paksemat hapukoort
3 spl kakaod

Määrimiseks:
750 g hapukoort

Glasuur:
100 g võid
2 spl rõõska koort
3 spl suhkrut
2 spl kakaod

Sega munad, suhkur, jahu, sooda ja hapukoor. Jaota tainas kahte kaussi ja lisa ühele kakao. Vala pruun tainas väiksemale ahjuplaadile või kandilisse ahjuvormi. Vala valge tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kõpseta mõlemat koogipõhja 180 C juures umbes 25 min.Hele põhi lõika kuubikuteks ja sega hapukoorega. Aseta tume koogipõhi tordialusele, määri sellele hapukoort ja kata heleda koogipõhja kuubikutega. Sulata potis või, sega juurde koor, kakaopulber ja suhkur. Kuumuta kuni kõik on segunenud ja sulanud. Lase jahtuda. Nirista glasuur tordile ja lase üleöö külmas taheneda.

Head isu :)

No comments:

Post a Comment