Tordi võid valmis teha ka paar-kolm päeva varem ja hoida külaliste tulekuni sügavkülmas. Paarkümmend minutit enne serveerimist võta tort toatemperatuurile ning kaunista šokolaadi ja vaarikatega.
Põhi:
100 g kaeraküpsiseid (Digestive)
60 g võid
0,5 dl siirupit (heledat)
Kate:
200 g vaarikaid
3 muna
1,5 dl suhkrut
3 dl vahukoort
1 spl konjakit
Kaunistuseks vaarikaid ja riivitud šokolaadi
Purusta küpsised, sega või ning siirupiga. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm kile või küpsetuspaberiga ja kata põhi küpsiseseguga. Katte valmistamiseks purusta vaarikad kahvliga. Eralda munavalged kollasest. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa pool suhkrukogusest ja vahusta veel veidi. Mikserda rebud ülejäänud suhkruga helekollaseks vahuks. Vahusta eraldi koor. Sega munakollasevahu hulka vaarikad, vahukoor ja kõige lõpuks munavalgevaht, maitsesta konjakiga. Ära segu mikserda vaid sega lusikaga ühtlaseks. Vala vaarikakate põhjale ning hoia külmas vähemalt 4 tundi kuni üleöö. Kaunista vahetult enne serveerimist.
Head isu :)
Põhi:
100 g kaeraküpsiseid (Digestive)
60 g võid
0,5 dl siirupit (heledat)
Kate:
3 muna
1,5 dl suhkrut
3 dl vahukoort
1 spl konjakit
Kaunistuseks vaarikaid ja riivitud šokolaadi
Purusta küpsised, sega või ning siirupiga. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm kile või küpsetuspaberiga ja kata põhi küpsiseseguga. Katte valmistamiseks purusta vaarikad kahvliga. Eralda munavalged kollasest. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa pool suhkrukogusest ja vahusta veel veidi. Mikserda rebud ülejäänud suhkruga helekollaseks vahuks. Vahusta eraldi koor. Sega munakollasevahu hulka vaarikad, vahukoor ja kõige lõpuks munavalgevaht, maitsesta konjakiga. Ära segu mikserda vaid sega lusikaga ühtlaseks. Vala vaarikakate põhjale ning hoia külmas vähemalt 4 tundi kuni üleöö. Kaunista vahetult enne serveerimist.
Head isu :)
No comments:
Post a Comment