Sunday, April 3, 2011

Sebrakook

Väga maitsev kook on :)

4 suurt toasooja muna
250 g suhkrut
2.5 dl piima
2.5 dl rapsi- õli
300 g nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
1 sl (triikis) küpsetuspulbrit


 Tumeda põhja jaoks:
3 sl kakaopulbrit + 3 sl piima

Vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks.
Sega piim ja rapsiõli, sega õrnalt munavahu hulka.
Sega omavahel jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber, sega samuti õrnalt taina hulka.
Tõsta pool tainast kõrvale ning sega juurde kakaopulber ja veel 3 sl piima.
Vooderda 26 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning määri vormi seesmised küljed võiga.
Võta kaks ühesuurust kulpi (mahutavusega umbes 0.75 dl) ning hakka vaheldumisi tainast vormi keskele tõstma, alustades heledast tainast. Ära oota, kuni eelmine tainakogus laiali valgub, vaid tõsta muudkui vaheldumisi tainast vormi!
Küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb ning kook vormi servadest kergelt lahti lööb.
Lase enne serveerimist täielikult jahtuda.


Head isu :)

No comments:

Post a Comment