Sunday, April 3, 2011

Kapsapirukas

Tainas:
6 dl jahu
200 g võid
200 g hapukoort
2 muna
0,5 tl soola
0,5 tl soodat

Täidis:
1 keskmine kapsapea
150 g võid
3 keedetud muna
1 sl soola
1,5 tl suhkrut
0,5 tl musta pipart

Määrimiseks:
1 muna

Sõelu jahu suuremasse kaussi, lisa sooda ja sool. Lisa muna ja hapukoor ning toasoe või. Sega ühtlaseks tainaks (kõige parem on seda teha kätega tainas sõtkudes). Lase vähemalt 30 minutit külmas seista. Võta tainas külmast, jaga pooleks ning rulli kaheks võrdseks ristkülikuks. Täidise valmistamiseks lõika kapsas peenteks ribadeks (ära neid paksemaid tükke kasuta), pane potti ning hauta vähese veega 30 minutit. Lisa või, hakitud keedumunad ja maitseained. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning tõsta plaadile õks tainapooltest. Laota peale täidis ja kata teise poolega. Määri pirukas munaga ning torka kahvliga mõned augud sisse. Küpseta 220 C juures 30 minutit.

Head isu :)

No comments:

Post a Comment