Sunday, August 28, 2011

Vahukommid

Ise tehtud on palju maitsvamad kui poe omad. Aga lõkke peal neid küpsetada ei anna.

2dl suhkrut
1.25dl vett
1tl vanillisuhkrut
0.5dl vett + 3tl želatiini

Kate:
0.75dl tuhksuhkrut + 3tl tärklist

Lahusta suhkur ja vanillisuhkur vees ning lase keema. Keeda tasasel tulel u. 15 minutit, kuni segu veidi pakseneb. Lase peaaegu jahtuda. Paisuta želatiin vees ning sulata veevannil, lase jahtuda. Sega omavahel kokku suhkrusiirup ja želatiin ning mikserda seda segu 5-10 minutit, kuni tekib kohev, paks ja valge mass. Käsimikseriga tehes on see küll nats tüütu ja lõpus hakkab masin väsima, sest mass on tõesti tihe. Tõsta segu toidukilega vooderdatud karpi (ise vali kui paksud soovid jäta, selle järgi vali ka karbi suurus). Tõsta külmkappi ja lase 1-2 tundi seal taheneda. Sega omavahel tuhksuhkur ja tärklis ning veereta näiteks lusika või noaga lõigatud (on hea kui paned selle iga kord enne lõikamist kuumast veest läbi)vahukommi seal sees.

Head isu :)

No comments:

Post a Comment