Wednesday, March 16, 2011

Kihiline kohupiima-kirsitort

Esimene kiht:
200 g võid
1,5 dl suhkrut
4 munakollast
500 g kohupiima (rosinatega ja paki oma)
2 spl želatiini + 1 dl vett

Hõõru toasoe või suhkruga vahule. Lisa munakollased ja kohupiim, sega läbi. Paisuta želatiin külmas vees ning sulata seejärel veevannil. Lase veidi jahtuda ja nirista kohupiima massi hulka, viimast pidevalt segades. Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 24-26 cm läbimõõduga koogivormi ning tasanda. Lase 2 tundi külmas tarretuda.

Teine kiht:
4 munavalget
1 dl suhkrut
2 spl kakaopulbrit
2 spl želatiini + 1 dl vett

Vahusta munavalged kõvaks vahuks, sega hulka suhkur, kakaopulber, ja sulatatud želatiin. Laota segu esimesele kihile ning lase taas külmkapis seista 2 tundi.

Kolmas kiht:
1 purk (750 g) kirsikompotti
2 spl želatiini

Nõruta marjad ja laota tardunud kihile. Paisuta želatiin 2 dl kompotivedelikus ning paisuta veevannil. Nirista ülejäänud kompotivedeliku hulka ning lase veidi jahtuda. Nirista mahl marjadele ja pane kook külma seisa vähemalt 2 tunniks kuni üleöö. Tort peab korralikult tarduma.

Head isu :)

No comments:

Post a Comment