Sunday, March 13, 2011

Kohupiima-sidrunikook

Pean kohe mainima, et mina armastan väga laimi ning kasutan sidrunikoore asemel laimi koort.

Põhi:
100 g võid
2 spl suhkrut
1 muna
2 dl jahu
veidi soola

Kate:
3 muna
2 dl suhkrut
500 g kohupiima (pakikohupiima)
200 g hapukoort
1 sidruni (laimi) riivitud koor
3 spl jahu
1 dl rosinaid (soovi korral võib ka rohkem)

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja vahusta edasi. Pane juurde jahu ja näpuotsaga soola, sega ühtlaseks massiks. Suru tainas kõpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja (26 cm lõbimõõduga koogivorm). Katte valmistamiseks eralda munakollane ja -valge. Vahusta rebud suhkruga. Lisa juurde kohupiim, hapukoor, riivitud sidrunikoor, jahu ja rosinad. Eraldi vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega rahulike liigutustega (mitte mingil juhul mikseriga vaid lusikaga alt üles tõstes) ettevaatlikult kohupiimamassile. Vala tainale.

Küpseta 200 C juures 35-40 min või kuni kook on pealt kuldkollane.

Head isu :)

1 comment: