Friday, April 29, 2011

Hõrk seenepirukas

See pirukas viib lihtsalt keele alla. Originaalis on tehtud kukeseentega, kuid tihtipeale pole neid saada, seega panen ka alternatiivi siia. Olen teinud mõlemat - nii kukeseentega kui shampinjonidega - igatpidi on hää!

Kukeseentega:

Põhi:
3 dl jahu
1 dl kartulipudrupulber (oleks hea kui on ilma soolata)
1 tl küpsetuspulber
1 tl sool
100 g või
1 dl vesi

Seenetäidis:
1,5 l kukeseeni
1 sibul
3 spl võid
0,5 tl soola
0,5 tl valge pipar

Muna-koorekaste:
2 dl piim
1 dl rõõsk koor
3 muna
1 tl sool
0,25 tl valge pipar

Peale:
2 dl riivjuust

Sega omavahel jahu, kartulipudru- ja küpsetuspulber ning sool. Lisa sulatatud või ja seejärel leige vesi, sõtku ühtlaseks. Suru kokku palliks ja lase 1 tund külmas seista. Suru tainas võitatud pirukavormi põhja ja äärtele, torka sisse augud või kata küpsetusubadega. Eelküpseta 200 C juures 10 minutit. Eemalda oad (kui kasutasid).
Kuumuta seenedpannil, lisa hakitud sibul ja või, hauta veel 5 min. Maitsesta. Lase jahtuda. Klopi lahti munad, sega hulka piim ja koor ning maitsesta soola-pipraga. Sega seenesegu juurde. Vala põhjale ja raputa peale riivjuust. Küpseta 200 C juures 30 min.



Shampinjonidega:
Kõik ülejäänu on sama, kuid
Seenetäidis:
2 pk shampinjone
1-2 sibul
3 spl või
u 400 g suitsupeekonit
soovi korral paprikat
0,5 tl sool
0,5 tl valge pipar

Tükelda shampinjonid ning kuubista peekon. Prae need pannil, lisa tükeldatud sibul ja paprika, maitsesta. Lisa koorekaste.

No comments:

Post a Comment