Pean mainima, et see on rohkem mõeldud neile, kes armastavad tumedat šokolaadi, sest kook ei ole magus. Muidugi võib põhjale lisada natuke rohkem suhkrut.
Põhi:
3,75 dl jahu
1 dl kakaopulbrit (Meie Mark või kui soovite magusamat, siis magusat kakaopulbrit)
150 g võid
2 spl suhkrut
2 sl külma vett
Täidis:
120 g võid
2,5 dl fariinsuhkrut
3 muna
3 spl kakaopulbrit
100 g tumedat šokolaadi
2 dl kohvikoort
Katteks
2 dl vahukoort
riivitud šokolaadi
Sõelu kaussi jahu ning kakao. Sega hulka pehme või ja hõõru ühtlaseks. Lisa suhkur ja külm vesi ning sega veelkord (tainas peab jääma pehme). Pane 15 mn külma. Rulli tainas jahusel laual kettaks ja kata sellega 26 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi põhi. Kõpseta 190 C juures 15 min. Täidiseks vahusta toasoe või fariinsuhkruga. Mikserda hulka munad ja kakaopulber. Sulata veevannil šokolaad, lisa tainale ning lõpetuseks ka kohvikoor. Vala täidis põhjale ja küpseta 170 C juures 45 min. Lase korralikult jahtuda (paar kolm tundi). Kata pirukas enne serveerimist vahustatud koorega ja riivitud šokolaadoga.
Head isu :)
Põhi:
3,75 dl jahu
1 dl kakaopulbrit (Meie Mark või kui soovite magusamat, siis magusat kakaopulbrit)
150 g võid
2 spl suhkrut
2 sl külma vett
Täidis:
120 g võid
2,5 dl fariinsuhkrut
3 muna
3 spl kakaopulbrit
100 g tumedat šokolaadi
2 dl kohvikoort
Katteks
2 dl vahukoort
riivitud šokolaadi
Sõelu kaussi jahu ning kakao. Sega hulka pehme või ja hõõru ühtlaseks. Lisa suhkur ja külm vesi ning sega veelkord (tainas peab jääma pehme). Pane 15 mn külma. Rulli tainas jahusel laual kettaks ja kata sellega 26 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi põhi. Kõpseta 190 C juures 15 min. Täidiseks vahusta toasoe või fariinsuhkruga. Mikserda hulka munad ja kakaopulber. Sulata veevannil šokolaad, lisa tainale ning lõpetuseks ka kohvikoor. Vala täidis põhjale ja küpseta 170 C juures 45 min. Lase korralikult jahtuda (paar kolm tundi). Kata pirukas enne serveerimist vahustatud koorega ja riivitud šokolaadoga.
Head isu :)
No comments:
Post a Comment