Tainas:
200 g võid
2 dl suhkrut
4 spl mett
4 muna
7 dl jahu
3 tl soodat
0,5 tl soola
Täidis:
1,5 l hapukoort (3 pakki)
2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
natuke sidrunihapet
Head isu :)
200 g võid
4 spl mett
4 muna
7 dl jahu
3 tl soodat
0,5 tl soola
Täidis:
1,5 l hapukoort (3 pakki)
2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
natuke sidrunihapet
Tegemist on sooja taignaga nig seepärast tuleb teha kõike veevannil. Ja kindlasti tuleb enne rullimist tainas maha jahutada.
Sulata või. Lisa suhkur ja mesi ning sulata ühtlaseks massiks. Lisa ükshaaval kergelt lahti klopitud munad, iga kord tainas ära segades. Sega kokku 2 dl jahu, sooda, sool ning sõelu või segule. sega korralikult läbi. Sõelu hulka siis ka ülejäänud jahu ja sega ühtlaseks. Tainas jääb paks ja kleepuv. Jahuta maha.
Edasi on kaks võimalust:
1. Katad küpsetuspaberiga ümmarguse koogivormi aluse ning jagad taina 6ks. Iga osa küpsetad eraldi. Suru jahtunud tainas jahuse käega koogivormi põhja ühtlaselt laiali
2. Jagad taina 5de ossa ja rullid iga osa küpsetuspaberil laiali õhukeseks ning tõstad paberi ahjuplaadile
Küpseta iga põhja u 5-6 min 200 kraadi juures. Kui tegid ümmarguse vormiga, siis üks põhi pudista puruks eraldi kaussi. Kui tegid ahjuplaadil, siis võta suurem taldrik ja suru küpsenud põhjale ja "lõika" välja ühesuurused tükid (5 tk) ja üle jäänud ääred purusta eraldi kaussi.
Pane esimene põhi taldrikule ja kata korralikult hapukoore seguga, siis teine põhi selle peale + hapukoor jne. 5ndale põhjale läheb samuti peale hapukoor. Nüüd puista peale üle jäänud puru ja pane ööseks (soovitatavalt 12ks tunniks) külmikusse.
See tuleb Sul imehästi välja! Nom Nom :P Kati
ReplyDelete