Selle koogiga eriti liialdada ei tasu. Tegu on siiski päris rammusa asjaga ja süda võib läikima hakata liigsest söömisest :P
Põhi:
150g Digestive küpsiseid
75g võid
Siirup:
150g Demerara suhkrut (kindlasti just seda)
100g Fariinsuhkrut (kaalu kindlasti ära, liialdades läheb mõruks)
4dl vett
30g värske mündi lehti
3 laimi riivitud koor
Toorjuustutäidis:
400g toorjuustu (nt Farmi köögitoorjuustu)
4dl vahukoort
1 laimi riivitud koor
4 laimi mahl
8 želatiinilehte (või 3 sl tavalist želatiini)
2sl valget rummi
Pese hoolikalt laimid ning riivi koor. Pane vesi, suhkur, mündilehed ja 3 laimi riivitud koor kastrulisse ning kuumuta keemiseni. Keeda keskmisel kuumusel 20 minutit ning tõsta tulelt. Jahuta ning kurna siirup läbi sõela.
Seni kui siirup keeb purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru segu 24cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja.
Pane želatiinilehed külma vette likku.
Sega omavahel toorjuust, 4 laimi mahl ja 1 laimi riivitud koor ja valge rumm. Eralda siirupist väike osa mida kuumuta pisut ning lisa paisunud želatiinilehed/paisutatud želatiin. Ülejäänud täiesti jahtunud siirup sega toorjuustutäidisega.
Vahusta koor. Jahuta pisut želatiini-siirupisegu ning lisa ka see täidisesse. Kõige viimasena lisa vahukoor ja sega täidis korralikult läbi.
Vala mass koogipõhjale ning aseta külmikusse vähemalt 5 tunniks kuni üle öö. Vormi eemaldamiseks kasta see korraks kuuma vette ja eemalda seejärel vormi servad.
Kaunista laimisektorite ja/või digestiivküpsisepuruga.
150g Digestive küpsiseid
75g võid
Siirup:
150g Demerara suhkrut (kindlasti just seda)
100g Fariinsuhkrut (kaalu kindlasti ära, liialdades läheb mõruks)
4dl vett
30g värske mündi lehti
3 laimi riivitud koor
Toorjuustutäidis:
400g toorjuustu (nt Farmi köögitoorjuustu)
4dl vahukoort
1 laimi riivitud koor
4 laimi mahl
8 želatiinilehte (või 3 sl tavalist želatiini)
2sl valget rummi
Pese hoolikalt laimid ning riivi koor. Pane vesi, suhkur, mündilehed ja 3 laimi riivitud koor kastrulisse ning kuumuta keemiseni. Keeda keskmisel kuumusel 20 minutit ning tõsta tulelt. Jahuta ning kurna siirup läbi sõela.
Seni kui siirup keeb purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru segu 24cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja.
Pane želatiinilehed külma vette likku.
Sega omavahel toorjuust, 4 laimi mahl ja 1 laimi riivitud koor ja valge rumm. Eralda siirupist väike osa mida kuumuta pisut ning lisa paisunud želatiinilehed/paisutatud želatiin. Ülejäänud täiesti jahtunud siirup sega toorjuustutäidisega.
Vahusta koor. Jahuta pisut želatiini-siirupisegu ning lisa ka see täidisesse. Kõige viimasena lisa vahukoor ja sega täidis korralikult läbi.
Vala mass koogipõhjale ning aseta külmikusse vähemalt 5 tunniks kuni üle öö. Vormi eemaldamiseks kasta see korraks kuuma vette ja eemalda seejärel vormi servad.
Kaunista laimisektorite ja/või digestiivküpsisepuruga.
No comments:
Post a Comment