Tuesday, November 8, 2011

Kodujuustu-suvikõrvutsapirukas

Põhi:
150 g keedetud kartuleid
150 g võid (v margariini)
3 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 sl vett
0,5 tl soola

Kate:
300 g suvikõrvitsat
1 suurem sibul
3 sl oliiviõli
200 g kodujuustu
4-5 päikesekuivatatud või 2 värsket tomatit
10 suuremat värsket basiilikulehte
musta pipart
soola

Peale:
100 g riivjuustu

Taina valmistamiseks koori ja riivi kartulid. Näpi tosaoe või, kartulimass, jahu, sool ja küpsetuspulber segi. Lisa vesi ja sega ühtlaseks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva võitatud vormi põhja ja äärtele ning tõsta külma. Katteks tükelda suvikõrvits ja sibul, kuumuta mõni minut õlis. Lisa kodujuust ja tükeldatud tomatid, sega läbi ning maitsesta soola-pipraga. Viimaks lisa näppude vahel tükkideks rebitud basiilikulehed. Vala kate pirukapõhjale ning küpseta ahjus 200 C juures 15 min. Puista peale riivitud juust ning küpseta 175 C juures veel 15-20 min. Serveeri soojalt koos värske salatiga.

Head isu :)

Retsept: Pereköögi kokaraamat

No comments:

Post a Comment