Põhi:
150 g võid
1 dl suhkrut
3 munakollast
2 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
Munavalgekate:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
100 g purustatud pähkleid (mina kasutasin mandlilikööri)
Sidrunikreem:
4 munakollast
1 dl suhkrut
2 sl sidrunimahla
1 sidruni riivitud koor
50 g võid
2 dl vahukoort
Head isu :)
Retsept: Pereköögi kokaraamat
150 g võid
1 dl suhkrut
2 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
Munavalgekate:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
100 g purustatud pähkleid (mina kasutasin mandlilikööri)
Sidrunikreem:
4 munakollast
1 dl suhkrut
2 sl sidrunimahla
1 sidruni riivitud koor
50 g võid
2 dl vahukoort
Vahusta toasoe või suhkruga, sega hulka munakollased. Ühenda omavahel kuivained ja sega vaheldusmisi piimaga tainasse. Määri tainas küpsetuispaberiga kaetud ahjuplaadile. Vahusta munavalged suhkruga, sega hulka pähklid. Kata tainas saadud vahuga. Küpseta ahju allosas 175 C juures 25-30 min ja lase jahtuda.
Kreemiks sega paksupõhjalises kastrulis munakollased, või, suhkur, sidrunimahl ja -koor. Kuumuta segades, kuni kreem pakseneb (u 10 min). Lase jahtuda ja sega vahustatud koorega. Lõika jahtunud põhjad kaheks võrdseks tükiks (pooleks) ning tõsta üks serveerimiskandikule. Kata kreemiga ning tõsta peale teine põhjapool.
Retsept: Pereköögi kokaraamat
No comments:
Post a Comment